terug

current photo

Staff Picks

Nieuws, 24 mei 2017

Staff Picks

Daniél Meul - Inkoper & Retail Manager

Bij Pauw Mannen geloven we dat je ook met hoge temperaturen er verzorgd bij kunt lopen. Wat trek je alleen aan met het mooie weer. Daarom hebben wij onze collega Daniél Meul gevraagd om zijn favoriete items voor deze zomer uit te kiezen.

Cashmere zijden jasje van Cesare Attolini
Na lang wachten is eindelijk de zomer er. Omdat het zo lekker weer is ontstaat weleens de vraag of een linnen jasje de noodzakelijk is om te hebben. Ik leef natuurlijk niet in het zuiden van Frankrijk en zal daarom altijd te maken hebben met onvoorspelbaar weer. Ik probeer daarom mijn klanten te adviseren om in stuks te investeren die je 4 seizoenen zou kunnen dragen. Hierdoor kan je langer genieten van je kleding. Er zijn verschillende redenen waarom ik dit pied-de-poule jasje van Cesare Attolini heb gekozen. De eerste reden is de weving van de stof. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een zwak heb voor deze stof. Elk seizoen zorg ik er wel voor dat we er een of meerdere items in deze stof in onze collectie hebben. Het is een tijdloos design, waar je nooit op uitgekeken raakt. De tweede reden is de kwaliteit. Het is gemaakt van cashmere met een klein beetje zijde. Sommige mensen zullen misschien wel denken dat deze stof-kwaliteit niet helemaal geschikt is voor de zomer. Er is van zo’n hoge kwaliteit cashmere en zijde gebruik gemaakt, waardoor het jasje, naast een hele rijke uitstraling heeft, heel licht en luchtig is. Kortom het ideale zomerjasje.

Bodywarmer van Brunello Cucinelli
Ik houd van veelzijdigheid en daarom vind ik deze dubbelzijdige bodywarmer van Brunello Cucinelli een uniek stuk. Aan de ene kant is er gebruik gemaakt van boterzacht kalfsleer, die echt pure klasse uitstraalt. Terwijl aan de donkerblauwe zijde een luxe katoen is gebruikt, hierdoor blijft het sportief maar toch verfijnd. Deze bodywarmer is eigenlijk met alles te combineren maar ik zou het dragen met donkerblauw shirt van Finamore en een off-white Jacob Johen jeans.

Smalle riem van Andrea d’Amico
Deze riem van Andrea d’Amico is gemaakt van krokodillen leer en is 2,5 cm breed. Nadat ik een paar afbeeldingen van Fred Astaire heb gezien, kreeg ik het idee om een smalle riem te laten ontwikkelen met een uitgewerkte gesp. Deze riem kan je gemakkelijk dragen in verschillende soorten outfits. Zelf draag ik mijn pakken nooit met een riem. Ik laat deze namelijk altijd afwerken met zijtrekkers. Maar in een nette combinatie of juiste een versleten spijkerbroek is deze riem prachtig.

Gevlochten loafers van Botoni
Als laatste favoriet moet ik toch echt een paar schoenen uitkiezen. Ik draag zelf alleen maar nette schoenen Bontoni of Saint Crispin’s. En met de zomer in mijn gedachte kies ik voor deze prachtig, volledig met de handgemaakte loafers van Bontoni. Tijdens onze laatste inkoopafspraak met Franco Gazzani van Bontoni, liet ik hem weten dat het idee van een zomerse schoen van gevlochten leer in mijn gedachte zat. Zulke schoenen zijn eigenlijk in hun geheel uit het straatbeeld verdwenen, hoe mooi zou het zijn om deze te kunnen herintroduceren. En wat bleek, Franco was net op dat moment zo’n schoen aan het ontwikkelen. Alsof het lot zo bepaalde dat wij deze schoen op dat moment moesten hebben. Om de schoonheid en de kwaliteit te kunnen zien, zou je deze schoen eigenlijk in het echt moeten zien. Deze loafer is zo veelzijdig, je kan het dragen met een stoere versleten spijkerbroek, maar eventueel ook met een licht gekleurd pak.

Afbeeldingen

current photo

Discover News

The journal

terug
omhoog