terug

current photo

60 Seconden met Pino Luciano

Nieuws, 19 mei 2017

60 Seconden met Pino Luciano

Iedereen, die een klein beetje interesse heeft voor handgemaakte Italiaanse kleding, zou het merk Orazio Luciano moeten kennen. Toen we 10 jaar geleden dit merk voor het eerst tegenkwamen op de Pitti waren we dan ook meteen verkocht. Orazio Luciano staat voor handgemaakte stukken, die volledig naar de Napolitaanse school zijn vervaardigd. In het atelier werken de snijders samen met de kleermakers om zo van prachtige stoffen unieke stuks te maken. Waarden als een perfecte fit, oog voor detail en liefde voor het ambachtelijke kleermakersvak staan hoog in het vaandel bij Orazio Luciano.

Ondanks zijn drukke schema heeft Pino Luciano tijd voor ons vrij kunnen maken om een paar korte vragen te beantwoorden.

 

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?

 ’s Ochtends breng ik altijd mijn dochters naar school. Aan dit moment hecht ik ontzettend veel waarde, omdat ik ze niet meer zal zien tot het avondeten.

 

Heb je een geheim talent, dat niemand van je weet?

Ik denk niet dat ik een specifiek talent heb. Maar ik heb wel veel doorzettingsvermogen en ik denk dat deze eigenschap erg belangrijk is en iedereen van pas zal komen om op elk niveau van zaken te doen.

 

Wat noem je thuis? En wat vind je er zo mooi aan?

Ik houd van Nederland. Als ik niet gebonden zou zijn aan Napels door mijn familie en werk zou ik het heerlijk vinden om in Amsterdam te wonen. Ik houd van de energie en de vrijheid van deze stad. Ik kan natuurlijk niet zeggen dat dit mijn thuis is, maar ik voel me wel erg verbonden met deze stad.


Welke trend van dit moment is je favoriet?

We volgen eigenlijk nooit wat een trend van een specifiek seizoen is. We vinden dat je met een item van ons een tijdloos stuk hebt dat nooit uit de mode kan raken. Maar soms hebben we wel speciale projecten lopen; op dit moment zijn we vintage-geïnspireerde items aan het ontwikkelen, die gemaakt worden van zeer speciale, exclusieve stoffen. Zo zijn we nu een brede bruine seersucker stof aan het maken in samenwerking met een kleine Japanse wever.

 

Welk kledingstuk zou elke man in zijn kast moeten hebben, en waarom?

Dat zou gegarandeerd een goed-zittende, verfijnde donkerblauwe blazer zijn. Dit blijft toch een ondergewaardeerd product. Ik zie zelden dat perfecte blauwe jasje, terwijl dit toch de basis is van elke weldoordachte garderobe.

 

Tot slot, wie is je favoriete artiest?

Ik ben zeer gecharmeerd van Julian Schnabel. Vooral zijn vroege werk was zeer innovatief. Soms zie je dat sommige kunstenaars zichzelf een beetje verliezen in hun werk, maar hij blijft creatief en zichzelf uitdagen. Naast zijn schilderijen kan ik ook zijn werk als cineast zeker aanbevelen.

 

Ontdek onze selectie van Orazio Lucinano hier

Afbeeldingen

current photo

Discover News

The journal

terug
omhoog